Política

ERC endureix el seu discurs per la situació dels presos

Montse Bassa enfervoreix la investidura amb una proclama: “M’importa un rave la governabilitat de l’Estat”

La germana de l’exconsellera de Treball no se n’està de qualificar el PSOE de “botxí”

Durant la jornada final del debat d’investidura, on almenys d’entrada les intervencions dels grups semblaven condemnades a quedar en un segon pla enfront d’una votació que es preveia ajustada i on ningú les tenia totes, ERC va voler alterar el guió. Montse Bassa, germana de l’exconsellera de Treball Dolors Bassa, condemnada a 12 anys de reclusió, va ser qui va prendre ahir la paraula amb un discurs dur, que en absolut va passar inadvertit, i que va estar lluny de mostrar-se contemporitzador amb l’acord amb el PSOE o el que s’espera de la legislatura que comença a caminar. “M’importa un rave la governabilitat de l’Estat”, va arribar a dir, en la que va ser una de les frases que quedaran enregistrades en la memòria col·lectiva de la jornada, i que va provocar la fúria d’alguns diputats de les bancades del Congrés dels Diputats ocupades per les dretes, i que van replicar amb crits com ara el de colpista.

L’al·locució de Bassa tenia com a objectiu primer i central posar els presos i els represaliats en el centre del relat. Des d’un enfocament molt vivencial, i per tant personal, la diputada republicana va admetre que la seva consciència li dictava votar que no a la investidura de Sánchez –en aquest context és quan va confessar que la governabilitat d’un estat “que manté la meva germana i el meu govern a la presó” li importa més aviat poc, o gens–, però que acatava l’abstenció final “des la gestió de la ràbia i la impotència i des d’un gran escepticisme” per donar una “oportunitat al diàleg” per resoldre el conflicte català.

Després de presentar-se com “una familiar d’una presa política” a qui “han robat un tros de vida”, Montse Bassa va ser especialment punyent amb el PSOE, al qual va qualificar de “botxí”. “Si són a la presó és perquè vostès volen que hi siguin”, va continuar referint-se als socialistes, ja que “és a la seva mà fer i canviar les lleis” que puguin revertir aquesta situació. En aquest mateix to, va censurar que hi hagi diputats i partits que s’alegrin de la situació dels presos i el seu entorn i, sobre això, va tornar a ser molt explícita en el seu missatge cap als escons que ocupava Pedro Sánchez i els seus: “On és el PSOE? S’alegra del nostre dolor? Se sent satisfet que hagin condemnat la meva germana i els seus companys a 12 i 13 anys?, va reblar.

LA FRASE

On és el PSOE? Està satisfet que hagin condemnat la meva germana a 12 anys de presó?
Montse Bassa
diputada d’ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia