Política

El pare i la dona de Junqueras presenten un habeas corpus per demanar la seva llibertat

El jutge de Manresa té 24 hores per decidir si admet a tràmit aquest procediment

Els familiars han registrat la petició argumentant “detenció il·legal”

El pare i la dona de Junqueras, Artur Junqueras i Neus Bramon, han presentat un habeas corpus al jutjat de Manresa per demanar la llibertat “immediata” del líder d’ERC. Així ho ha anunciat el partit a través d’una piulada a Twitter aquest matí.

Els familiars han fet aquest procediment als Jutjats de Manresa, els més pròxims a Lledoners, acompanyats del secretari d’organització d’ERC, Isaac Peraire. El procediment és un nou pas després de la decisió del Tribunal Suprem de mantenir Oriol Junqueras a la presó tot i que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea li va reconèixer la immunitat. Ara, el jutge té 24 hores per decidir si l’admet a tràmit i, si ho fa, Oriol Junqueras haurà de presentar-se davant del jutge d’instrucció, que podria ordenar la seva llibertat immediata si no troba un motiu suficient pel seu internament.

De fet, poca estona abans, l’advocat d’Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, ja havia avançat aquesta possibilitat a Catalunya Ràdio, assegurant que o bé el líder d’ERC o la seva família demanaria l’habeas corpus, un procediment que comportarà que el jutge del territori on està pres, en aquest cas Manresa, hagi de decidir sobre la seva llibertat.

Aquest mecanisme s’aplica quan l’implicat creu que està en situació de “detenció il·legal”, ha apuntat Van den Eynde. El lletrat ha indicat que no han prioritzat mai aquesta estratègia, però després de la decisió del Tribunal Suprem, “és una necessitat bàsicament de pressió de l’entorn de l’Oriol”. En tot cas, ha admès que hi ha molt poques possibilitats que Junqueras pugui sortir de la presó per anar al ple del Parlament Europeu de dilluns.

Van den Eynde també ha subratllat que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ja no pot fer res “més enllà d’al·lucinar”, i ara només queda la via del Tribunal Constitucional i del Tribunal Europeu de Drets Humans.

També ha opinat que la mobilització que hi haurà farà que s’obri la carpeta de l’indult, encara que els presos no ho vulguin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona