Política

Jordi Sánchez i Jordi Cuixart demanen el primer permís penitenciari

La llei permet gaudir de 36 dies anuals quan ja s’ha complert una quarta part de la condemna

Jordi Sánchez i Jordi Cuixart han demanat el seu primer permís penitenciari. Els responsables del centre de Lledoners hauran de decidir ara si els atorguen la sortida per unes hores.

La llei els permet gaudir de 36 dies anuals perquè ja han complert una quarta part de la condemna. Tant Cuixart com Sànchez avui compleixen entre reixes un quart de la condemna de nou anys que els va imposar el Tribunal Suprem per sedició.

Segons informen fonts judicials, l’expresident de l’ANC i membre de JxCat i el president d’Òmnium Cultural han demanat un permís de 48 hores, que és el màxim de temps que pot concedir el penal sense el vistiplau del jutge.

La setmana passada, el departament de Justícia va classificar en segon grau els set líders independentistes a la presó, un règim que pot ser flexibilitzat mitjançant l’aplicació d’articles de el règim penitenciari -com el 100.2 o el 117- per gaudir de sortides diürnes de la presó, fins i tot diàriament, per tal de treballar o participar en tasques de voluntariat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia