Política

Sánchez defensa la proposta de Delgado com a fiscal general de l’Estat: “És impecable”

El CGPJ estudiarà dijous la idoneïtat del nomenament

El Congrés ho haurà d’abordar més endavant

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat que la proposta de situar l’exministra de Justícia Dolores Delgado al capdavant de la Fiscalia General de l’Estat és “impecable” i ha argumentat que la seva solvència “està fora de cap dubte”. “Té tot el dret del món i la confiança del govern”, ha afirmat Sánchez, que ha assegurat que l’única cosa que li ha demanat és que “actuï amb independència i que garanteixi l’estricte compliment de la legalitat democràtica”. En roda de premsa després del primer Consell de Ministres del nou executiu de coalició, Sánchez ha demanat a la dreta que si critica, que ho faci “pels fets i no pels supòsits”. El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha avalat la proposta de Pedro Sánchez de nomenar Delgado però abans que nomenament passi a ser definitiu, la proposta haurà de ser estudiada pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i pel Congrés dels Diputats, tot i que la seva valoració no és vinculant.

El CGPJ analitzarà a la reunió del seu ple de dijous la idoneïtat del nomenament i n’haurà d’emetre un informe, que no és vinculant i retornarà al govern espanyol. Els requisits per ser fiscal general de l’Estat és ser un jurista de nacionalitat espanyola amb reconegut prestigi i més de quinze anys d’exercici efectiu de professió. Un cop el CGPJ emeti l’informe, Delgado haurà de comparèixer a la comissió de Justícia abans que el Consell de Ministres elevi la proposta a Felip VI, que és qui la nomena formalment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia