Política

El president de torn de la UE replica Puigdemont i diu que l’afer català és “una qüestió que s’ha de resoldre a Espanya”

El primer ministre croat assegura que la crisi catalana no forma part de les “activitats” de la presidència de torn

El president de torn de la Unió Europea, el croat Andrej Plenkovic, ha replicat Carles Puigdemont i ha assegurat que l’afer català és “una qüestió que s’ha de resoldre a Espanya”.

Després que Puigdemont hagi agraït durant la seva primera intervenció a l’Eurocambra Plenkovic per haver “donat suport al diàleg entre Espanya i Catalunya”, el primer ministre croata, que ocupa la presidència de torn de la Unió Europea aquest semestre, ha afirmat que l’afer català no s’ha tractat “en absolut” en les reunions entre els caps d’estat i de govern en el Consell Europeu i que “no forma part de les activitats de la presidència”.

En una roda de premsa per l’inici de la presidència croata de torn a la Unió Europea, Plenkovic va assegurar que era “important que hi hagi diàleg” entre Catalunya i Espanya per trobar una “solució” al conflicte independentista.

En aquella roda de premsa, a preguntes dels periodistes, Plenkovic va demanar una solució que “convingui a Espanya i als ciutadans espanyols”, malgrat remarcar que es tracta d’una “qüestió interna”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia