Política

Sánchez afirma que “no té cap problema” amb reunir-se amb Torra

El cap de l’executiu espanyol apunta: “Segueix sent el president de la Generalitat”

S’avé a concretar una trobada bilateral amb Torra “com abans millor” prèvia a la taula de negociació

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que no té “cap problema” amb reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i ha assegurat que vol fer-ho “com abans millor”. “Segueix sent el president de la Generalitat”, ha remarcat Sánchez, que ha explicat que els seus gabinets estan treballant per concretar la data i el lloc de la reunió. El president del govern espanyol ha explicat que Torra ha demanat una trobada bilateral prèvia a la taula de negociació i ha dit que ell no hi té cap inconvenient. Preguntat per la inhabilitació de Torra per part de la Junta Electoral Central (JEC), Sánchez ha insistit que “el president ara és Torra”. En roda de premsa aquest dimarts després del primer Consell de Ministres del nou executiu, Sánchez ha remarcat que té la “determinació absoluta” de posar en marxa el diàleg i “tenir la millor de les interlocucions”.

Sánchez ha esperat arribar a un acord en el marc de la taula de negociació acordada amb ERC i ha insistit que tot el que facin estarà “a l’empara de la Constitució”. Sobre la consulta, el president del govern espanyol ha defensat que es pot fer dins el marc constitucional i ha dit que el PSOE no acceptarà “lliçons de constitucionalisme” de la dreta.

El president del govern espanyol ha assegurat que el govern de coalició vol “obrir un procés de diàleg” per resoldre la “crisi política” a Catalunya. Tanmateix, Sánchez ha evitat posar data de la constitució de la taula de diàleg.

“1.400 dies” de mandat

Sánchez ha repetit la idea que el govern de coalició té “1.400 dies” al davant per dur a terme el programa de govern i ha explicat que vol que sigui un govern “d’acció” però també dialogant. Sánchez ha demanat als seus ministres que siguin “receptius” i tinguin una “actitud oberta” per assolir majories que permetin tirar endavant mesures.

El govern espanyol en funcions retrà comptes cada 100 dies per àrees sobre els avenços del programa de govern. Ho faran els seus responsables en compareixences a Moncloa, segons ha concretat Sánchez



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona