Política

Puigdemont recorda a Europa que Espanya ignora la petició d’alliberar els presos feta pel grup sobre detencions arbitràries de l’ONU

L’eurodiputat de JxCat creu que si l’incompliment fos d’un país tercer la cambra estaria “escandalitzada”

L’expresident critica la “doble moral” de la UE i alerta que és un dels “pitjors problemes” per a la seva “credibilitat democràtica”

L’eurodiputat de Junts Carles Puigdemont ha recordat aquest dimarts en un discurs a l’Eurocambra que l’Estat espanyol ha obviat la petició del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de l’ONU que va demanar l’alliberament “immediat” dels presos independentistes catalans.

“Què diríem si el grup de Detencions Arbitràries de l’ONU digués que un país tercer ha empresonat injustament a nou persones i s’han d’alliberar? Estaríem escandalitzats, la cambra protestaria, la Comissió faria declaracions dures i amenaces polítiques. I si fos un país europeu? Ha passat a Espanya”, ha constat l’expresident de la Generalitat en un debat al Parlament Europeu.

Puigdemont ha lamentat “doble moral” de la Unió Europea i ha advertit que aquest és un “dels pitjors problemes de la credibilitat democràtica de la política exterior” europea. “La Comissió Europea ha de demanar als estats membres el mateix criteri que demana a la resta del món”, ha dit.

El líder de JxCat ha afirmat durant la seva intervenció que un “dels actius més forts” de la Unió Europea en política exterior és precisament el “soft-power“ i la seva “credibilitat” en la defensa de la democràcia i els drets humans.

Puigdemont ha intervingut en un debat on també participa l’Alt Representant de Política Exterior de la UE, Josep Borrell, a qui ha adreçat explícitament el seu discurs, esmentant-lo a l’inici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia