Política

Puigdemont i Comín defensen una reforma electoral i un codi penal comú a la UE en una carta de presentació

Els eurodiputats de Junts acusen la judicatura espanyola de tenir “una agenda política pròpia” en una missiva als seus companys

Els eurodiputats de Junts Carles Puigdemont i Toni Comín defensen una reforma electoral i la creació d’un codi penal comú a la Unió Europea en la seva carta de presentació a la resta d’eurodiputats. Tots dos aposten per canviar la llei electoral europea com a prioritat política per evitar “experiències” com les que han viscut i també advocar per un codi penal unificat al bloc europeu per “evitar que un estat membre consideri delicte el que en un altre estat no ho és”, en referència a la sedició del cas de l’1-O. En la missiva, els dos independentistes acusen la judicatura espanyola de tenir “una agenda política pròpia” amb “reminiscències del franquisme”.

“És la judicatura la que està interferint en l’activitat política condicionant-la a partir de la seva pròpia agenda i visió retrògrada de com hauria de ser Espanya”, critiquen.

Dret a l’autodeterminació

Puigdemont i Comín asseguren que “com a representants d’una minoria nacional a Espanya” li donaran “veu” i reivindicaran el seu dret a l’autodeterminació.

“Els catalans tenen dret a decidir sobre el seu propi futur igual que el poble escocès”, reivindiquen, defensant l’organització del referèndum de l’1-O.

D’altra banda, tots dos prometen que “ajudaran a consolidar una Europa forta democràtica i unida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia