Política

Budó: “No ens passa pel cap la convocatòria d’eleccions anticipades”

La portaveu del Govern remarca la voluntat d’executar els pressupostos que espera que el Parlament aprovi a l’abril

“No ens passa pel cap la convocatòria d’eleccions anticipades”. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que l’executiu no contempla l’escenari d’avançament electoral, després de tancar l’acord pels pressupostos amb els comuns. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu aquest dimarts a Palau, la consellera de Presidència ha remarcat, de fet, la voluntat d’executar els comptes en la seva totalitat. El Govern preveu que el Consell Executiu de la setmana que ve aprovi els comptes, que es tramitarien directament cap al Parlament, on es podrien validar a l’abril. Budó també ha assegurat que el Govern no contempla “en cap cas” que arribi cap sentència ferma que inhabiliti el president, Quim Torra, abans de l’aprovació dels comptes.

La portaveu ha reiterat la voluntat del Govern d’aprovar els comptes la setmana vinent “amb tota normalitat”, i ha insistit en negar l’escenari d’avançament electoral: “No estem en aquesta pantalla”. De fet, la consellera ha subscrit les paraules del vicepresident, Pere Aragonès, que aquest matí ha dit a TV3 que una convocatòria electoral portaria a una “paràlisi” de l’execució dels pressupostos. Budó li ha donat la raó, i ha constatat que unes eleccions aturarien l’aplicació dels comptes, així com la voluntat de dialogar amb la Moncloa per resoldre el conflicte polític.

“El Govern aprovarem els pressupostos amb la voluntat d’executar-los”, ha insistit Budó, que ha asseverat que “no tindria sentit” donar llum verda als comptes per, després, anar a les urnes. “No ho contemplem”, ha reiterat.

D’aquesta manera, el Govern preveu que el Parlament debati i aprovi els pressupostos –en principi amb el suport de JxCat, ERC i CatECP– a principis d’abril. L’executiu no contempla, doncs, que la sentència ferma del Suprem sobre la inhabilitació de Torra arribi abans.

El Govern i els comuns van tancar ahir el pacte per a uns nous pressupostos de la Generalitat pel 2020. L’acord reflecteix un increment de la despesa pública respecte dels comptes que estaven en vigor, i també en comparació amb el frustrat projecte de pressupostos de 2019. Tot i això, CatECP continua reclamant eleccions al Govern. La presidenta del grup parlamentari, Jéssica Albiach, ha dit avui a Aragonès que “el calendari electoral no depèn dels pressupostos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia