Política

Reguant i Baños, citats a declarar per desobediència

Els dos exdiputats de la CUP estan imputats per haver-se negat a respondre a les preguntes de Vox al judici de l’1-O al Suprem

El president del tribunal, Manuel Marchena, els va imposar una multa de 2.500 euros a cadascun, que ha estat sufragades amb diners de la Caixa de Solidaritat

Els exdiputats de la CUP al Parlament Antonio Baños i Eulàlia Reguant han estat citats a declarar el proper 25 de febrer com a imputats per un presumpte delicte de desobediència al Tribunal Suprem (TS) espanyol, per haver-se negat a respondre a les preguntes de l’acusació popular, exercida pel partit d’ultradreta Vox, al judici de l’1-O.

Tots dos van ser citats a declarar com a testimonis demanats per Vox el 27 de febrer de l’any passat al Suprem. En el moment de respondre a les preguntes de l’advocat de la formació d’extrema dreta els exdiputats independentistes s’hi van negar al·legant objecció de consciència davant una formació “obertament masclista i xenòfoba”. A més, van alertar que no es podia “normalitzar la presència de l’extrema dreta en un judici discutible i de caràcter polític”.

El president del tribunal, Manuel Marchena, els va recordar que com a testimonis tenien l’obligació de respondre a l’advocat de Vox i, una vegada constatada la determinació de no fer-ho, els va imposar una multa de 2.500 euros a cadascú. Els dos expdiputats van sufragar la sanció amb les aportacions de la ciutadania a la Caixa de Solidaritat.

El cas va arribar al Jutjat d’Instrucció número 10 de Madrid, que els ha citat a declarar com a imputats per delictes de desobediència.

Reguant, Baños i la portaveu del Secretariat Nacional de la CUP Maria Rovira oferiran una roda de premsa aquest divendres a les onze del matí a la seu del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia