Política

Òmnium acusa la fiscalia d’actuar “com la Inquisició”

Mauri denuncia que el ministeri públic vol “reeducar” i canviar la ideologia de Jordi Cuixart

L’entitat critica que el fiscal s’oposi a la flexibilització del règim penitenciari per “l’efecte exemplaritzador i intimidatori” de la presó sobre la població

Òmnium Cultural ha carregat aquest divendres contra la decisió de la fiscalia d’oposar-se a l’aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari al president de l’entitat, Jordi Cuixart, perquè pugui sortir de la presó per treballar i fer tasques de voluntariat. L’entitat considera que el seu president no s’ha de reeducar de res i que la fiscalia no pot pretendre que Cuixart pensi d’una altra manera.

“Cuixart no reeducarà la seva ideologia, per molt que el fiscal segueixi intentant coartar la seva llibertat de pensament i l’exercici de drets fonamentals”, ha assegurat Marcel Mauri, el vicepresident de l’entitat. Segons ell, la fiscalia actua “com la Inquisició”.

Segons Mauri, “qui ha de complir la legalitat internacional són els poders de l’Estat”, tal com li ho demanen els principals i més prestigiosos organismes i associacions internacionals de drets humans.

Òmnium lamenta que el ministeri públic s’oposi a la flexibilització del règim penitenciari de Cuixart per garantir l’efecte exemplaritzador i intimidatori de la presó sobre la població.

L’entitat lamenta que el fiscal vulgui atemorir la ciutadania i, d’aquesta manera, cohibir-la a l’hora d’exercir lliurement drets fonamentals com la llibertat de pensament, expressió o manifestació. A parer seu, el ministeri fiscal utilitza el president d’Òmnium com a boc expiatori de la persecució ideològica a tot el sobiranisme i ciutadania que es mobilitza.

Òmnium recorda que l’article 100.2 no és en cap cas un benefici penitenciari perquè “la vida i quotidianitat de Cuixart continuarà dins la presó durant la major part del dia i íntegrament els caps de setmana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia