Política

Erdogan anuncia que milers de refugiats han creuat la frontera

Remarca que mantindrà aquesta política migratòria perquè Europa no ha complert les seves promeses

El govern grec assegura que manté sota control l’entrada d’emigrants al seu país

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, va dir ahir que 18.000 immigrants han creuat la frontera turca cap a Europa després que el país “els obrís les portes” perquè poguessin viatjar. “S’espera que el nombre arribi a 25.000 o 30.000 els pròxims dies”, va dir. “Què vam dir fa mesos? Que si això continuava així, estaríem obligats a obrir les nostres portes. Però no ens van creure”, va dir Erdogan en un discurs a Istanbul.

De tota manera, el portaveu del govern grec, Stelios Petsas, va assegurar que el seu país manté sota control la frontera i que ja havien evitat l’entrada de més de 4.000 persones. A més, va assegurar que faran tot el que sigui necessari per salvaguardar la frontera grega i les europees i que han evitat “un intent massiu i organitzat de violar la frontera”.

Erdogan va relacionar el canvi en la política migratòria amb el suport en armament i material que, segons va dir, molts països han donat a les milícies kurdes a Síria o al règim de Damasc, sense donar suport a Turquia, que acull uns 3,5 milions de refugiats sirians. “A partir d’ara ja no tancarem les fronteres. Això continuarà passant. Perquè Europa ha de complir la seva paraula. No estem en condicions d’atendre i alimentar tants refugiats”, va dir.

Erdogan també va assegurar que l’exèrcit turc va bombardejar un dipòsit d’armes químiques al nord-oest de Síria, enmig de l’escalada de tensió entre Ankara i Damasc a la província d’Idlib.

Aquesta informació va ser desmentida immediatament pel govern sirià. “El líder del règim turc està portant a terme una política de desinformació i mentida quan afirma que ha destruït un dipòsit d’armes químiques a Síria”, va indicar l’agència de notícies Sana, que hi va afegir que Síria no té magatzems d’aquestes armes al seu territori.

Turquia va assegurar que no retirarà les tropes de la província d’Idlib i que respondrà de manera contundent als atacs.

LA FRASE

A partir d’ara ja no tancarem les fronteres. Això continuarà passant
Recep Tayyip Erdogan
President de Turquia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia