Política

La CUP es proposa tornar a ser “decisiva” i marca distàncies amb l’acte de Perpinyà 

La CUP s’ha proposat aquest diumenge, de cara a les pròximes eleccions catalanes, tornar a ser decisiva per condicionar la política catalana i ha marcat distàncies amb l’acte de Perpinyà (França), protagonitzat pel líder de JxCat, Carles Puigdemont, al considerar-lo “electoral”.

La força de l’esquerra alternativa ha reunit aquest diumenge el seu consell polític de forma extraordinària per definir la seva proposta electoral de cara als pròxims comicis catalans -anunciats, però encara no convocats-, sense haver concretat encara els membres que integraran la futura candidatura.

En una roda de premsa al Parc de l’Estació del Nord, la portaveu del secretariat nacional de la CUP, Maria Rovira, ha explicat que es preparen per tornar a ser “decisius” en l’espectre independentista, per així poder “condicionar” les polítiques socials i les relatives al procés.

Sense descartar que un referèndum pugui ser una via de solució del conflicte català, Rovira ha remarcat que “ara no és el moment de la resolució”, sinó d’”acumulació de forces” al sobiranisme.

La dirigent antisistema ha remarcat que donar suport a una investidura a un president del govern espanyol només serveix per “estabilitzar el règim de la monarquia”.

En tot cas, ha puntualitzat que no estan en contra del diàleg, tot i que creuen que, en qualsevol taula amb el govern de l’Estat, el dret a l’autodeterminació de Catalunya no ha de ser objecte de negociació, sinó tan sols les condicions del seu exercici.

Després que la CUP com a organització s’absentés de l’acte a Perpinyà organitzat pel Consell per la República, Rovira s’ha reafirmat en què es tractava d’un esdeveniment “electoral”, celebrat quan ja estan anunciades unes eleccions a Catalunya -tot i sense data- i amb un destacat protagonisme de Puigdemont, el líder de JxCat.

Així, malgrat que acudissin a Perpinyà alguns dels seus militants -la organització integrada a la CUP Poble Lliure sí que va donar suport a la concentració-, Rovira ha remarcat que assistir a la convocatòria, en l’actual context, no era “el més adequat”.

Tot i això, la portaveu ha deixat clar que la CUP “sempre ha estat” alineada amb la política “antirepressiva” i que es solidaritza amb els polítics presos i els que són a “l’exili”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia