Política

Suïssa investiga la donació de Joan Carles I a Corinna

L’advocat de l’examant del rei emèrit diu que el “regal” era una mostra d’“afecte”

Nega cap vinculació amb les comissions per fer el TAV a la Meca

La fiscalia de Ginebra investiga el rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, qui, segons el diari suís Tribune de Genève, hauria rebut el 2012 una donació de 100 milions de dòlars (89,7 milions d’euros) per part de l’entorn de l’aleshores rei de l’Aràbia Saudita, Abdullah bin Adbul Aziz Al Saud, en un compte del banc suís Mirabaud, a Ginebra. El rei emèrit espanyol hauria donat part d’aquests diners –uns 65 milions d’euros– a la seva examant, l’aristòcrata i empresària Corinna Larsen, segons va publicar dimarts el diari El País.

Segons el rotatiu, la fiscalia suïssa investiga també sobre aquesta donació milionària que va rebre Corinna Larsen des d’un compte suís vinculat a una fundació panamenya. La documentació que es va trobar en els escorcolls ordenats pel fiscal suís als despatxos del gestor de fons Arturo Fasana i de l’advocat Dante Canonica, suposats testaferros de Joan Carles I i vinculats a la suposada trama societària, avalaria l’existència d’aquesta donació del rei emèrit.

L’advocat de Corinna Larsen ha reconegut que la seva clienta va rebre una donació milionària del llavors rei d’Espanya l’any 2012, un “regal” per a ella i el seu fill per l’“afecte” que els tenia el monarca. Segons el lletrat, Joan Carles I havia passat diversos anys “de mala salut” durant els quals Corinna l’havia cuidat. Tot i això, l’advocat ha desvinculat la multimilionària donació de les suposades comissions cobrades pel rei emèrit per l’adjudicació a una unió temporal d’empreses (UTE) espanyola de la construcció del TAV a la Meca. Segons el lletrat, la seva clienta “no va participar” en els acords que van portar a la concessió d’aquestes obres a empreses espanyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia