Política

Podem també demana al Congrés la creació d’una comissió d’investigació sobre el rei emèrit

La iniciativa se suma a la que ja van presentar en el mateix sentit ERC i Compromís i arriba després que el PSOE hagi defensat que Joan Carles I és “inviolable”

Calvo desvincula la convocatòria de la comissió de coordinació del pacte de govern de les diferències entre els dos socis de coalició

Podem ha presentat aquest divendres una petició a la mesa del Congrés dels Diputats on li demana que acordi crear una comissió d’investigació sobre les presumptes irregularitats comeses pel rei emèrit, Joan Carles I.

El grup format per Unides Podem, En Comú Podem i En Marea reclama vol que la cambra investigui les “presumptes irregularitats comeses per l’excap de l’Estat” vinculades amb “les relacions diplomàtiques i comercials entre Espanya i l’Aràbia Saudita”.

La petició, que s’afegeix a la que ja van fer aquest dijous en el mateix sentit ERC i Compromís, arriba després de les declaracions que ha fet aquest mateix matí la socialista Adriana Lastra, que s’ha desmarcat de la iniciativa. La portaveu del PSOE ha afirmat que Joan Carles I gaudeix d’inviolabilitat i ha recordat que “els lletrats de la cambra sempre han dit el mateix”.

Reunió “odinària”

La vice-presidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha afirmat aquest divendres que la convocatòria de la comissió de coordinació del pacte PSOE-Unides Podem del proper dijous no respon a discrepàncies entre els socis de govern sinó que és “ordinària” i “absolutament regular”.

En aquest sentit, ha recordat que es convoca cada 15 dies i que tocava repetir-la el proper dijous 12 de març.

Calvo ha defensat que les diferències entre els dos partits responen a la “novetat” del nou executiu de coalició. “La novetat sempre reclama molt l’atenció”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia