Política

Caldes d'Estrac suspèn per segona vegada un ple per la crispació entre un regidor de l'oposició i l'alcalde

L'alcalde de Caldes d'Estrac, Joaquim Arnó (CiU), va ordenar la suspensió del ple de dilluns arran de la forta crispació que es va generar des de bon principi amb el grup de l'oposició, el PSC. Arnó va suspendre el ple quan va requerir l'ajuda de la policia local, perquè, sense èxit, marxés de la sala el regidor socialista, Miquel González. La crispació entre l'alcalde i l'oposició va pujar de to quan es va entrar a tractar el primer punt de l'ordre del dia referent a les parades del mercat municipal. Des del PSC es va reclamar a l'alcalde que es retirés de la sala, ja que entén que és part afectada perquè la seva dona és titular d'una de les parades. El govern diu que disposa d'un informe del secretari en què es desvincula l'afectació personal de l'alcalde sobre el punt a tractar. Pels socialistes, en canvi, en el ple no es va mencionar que tinguessin cap informe i està clar que si s'aprova les superfícies de les parades del mercat, també afecta la de la dona de l'alcalde. La portaveu socialista, Rosabel Cantenys, explica que l'únic motiu pel qual l'alcalde no es volia retirar és perquè el govern estava en minoria, davant l'absència de dos dels seus regidors. «Volia fer fora un dels nostres regidors, però no li va sortir bé, perquè la gent del públic ho va impedir», explica Cantenys.

En el comunicat de premsa del web municipal el govern defensa que l'enfrontament va derivar en insults i amenaces contra l'alcalde, aplaudides i seguides per una part del públic assistent. «Ens vam fer forts que no ens mouríem d'allà, però en cap moment se'l va insultar», assegura la portaveu del PSC. La situació en què va degenerar la sessió plenària va ser insostenible, segons s'explica en el comunicat, quan van intervenir també persones del públic, com ara alguns familiars de la regidora socialista Elena Díaz.

Aquesta no és la primera vegada que s'ha d'ajornar la sessió plenària, i per això l'Ajuntament sol·licitarà la intervenció dels serveis jurídics per determinar les responsabilitats que se'n puguin derivar, tant administratives com penals. El ple, tal com estableix la normativa, s'haurà de tornar a convocar en el termini de deu dies i a la mateixa hora.

EL PROTAGONISTA

JOAQUIM ARNÓ
alcalde de caldes d'estrac
Va ordenar per segon cop la suspensió d'un ple i va demanar a la policia que fes fora un regidor de l'oposició


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.