Política

Líders ‘dretans’ marxen de Cs pel sí al govern

Girauta i Mejías se’n donen de baixa mentre que els ‘centristes’ aplaudeixen el gir

El suport de Ciutadans a la pròrroga de l’estat d’alarma demanada pel govern del PSOE i Unides Podem apunta a un possible gir centrista d’un partit que, amb Albert Rivera, es va ensorrar per l’estratègia de competir per l’espai de dreta i extrema dreta del PP i Vox, i tancar la porta a qualsevol acord amb el PSOE. Com en els contrapesos de la balança, els que ahir criticaven Rivera avui aplaudeixen el gest d’Arrimadas cap a Sánchez i, per contra, el partit té les primeres baixes importants entre els dretans, les dels exdiputats catalans Juan Carlos Girauta i Carina Mejías.

Identificats amb el sector més a la dreta del partit –Carina Mejías va ser regidora barcelonina del PP abans de ser-ho de Cs–, Girauta va ser el primer a anunciar la seva marxa abans-d’ahir criticant que Cs faci ara la funció de “frontissa” per l’acord amb el govern de Sánchez, a qui acusa de fer “xantatge” polític. Tot i que Rivera va intentar el salt a La Moncloa precisament fent de Cs la marca centrista i reformista entre el PSOE i el PP, el fracassat intent repetit de superar electoralment algun dels dos partits el va portar a un cop de volant ideològic i estratègic per anar a competir per l’electorat del PP i a un discurs de fronts contra el PSOE. Girauta va ser en aquest gir la mà dreta de Rivera com a portaveu del partit al Congrés. Girauta i Mejías, però, es van quedar sense escó al Congrés després del fracàs estrepitós de l’aposta dretana i, davant el gest d’Arrimadas, ara abandonen Cs.

Manuel Valls, botxí de Mejías, celebra el canvi

L’exregidora barcelonina de Cs Carina Mejías justificava la seva marxa pel pacte de Cs amb un govern que qualifica de “socialcomunista”, al qual acusa de causar “efectes devastadors en tots els espanyols”. Mejías, que com Rivera provenia del PP, havia arribat a ser regidora dels populars de Barcelona i va portar Cs a estrenar representació al consistori de la capital. Va haver de renunciar a ser cap de llista per l’acord de Cs amb l’exprimer ministre francès Manuel Valls, que ahir aplaudia el gir d’Arrimadas junt amb altres personalitats de Cs considerades centristes, com ara qui en va ser portaveu econòmic, Toni Roldán, i que va dimitir pel vet del partit al pacte amb el PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid