Política

Budó: “Seria imprudent i temerari fixar data per a passar a la fase 2 de les zones que tot just ara passen a la fase 1”

El Govern demana “blindar-se de diferents interessos” i “basar les decisions en criteris científics i sanitaris”

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha considerat aquest dissabte que seria “imprudent i temerari fixar una data per a l’entrada en vigor de la fase 2 de les zones que tot just ara passen a fase 12.

A dia i mig que les regions sanitàries de Barcelona i l’àrea metropolitana més propera deixin enrere la fase 0, Budó ha volgut així demanar prudència i avisar que s’ha de ser “conscient de la situació i prendre les decisions basades en criteris científics”.

“Hem de blindar-nos dels diferents interessos, legítims, per a basar-nos en criteris científics i de seguretat en matèria de salut. És vital no moure’ns de les regions, perquè és fonamental que si es detecta un focus o un rebrot se’l pugui aïllar territorialment”, ha dit.

En aquest sentit, la també consellera de la Presidència ha remarcat que si la ciutadania i les administracions “fan bé les coses ara, es podrà arribar abans a la nova normalitat i recuperar de manera efectiva l’economia”. “Un mal desconfinament podria portar un rebrot i un nou confinament”, ha advertit.

Torra vol “fer balanç i retre comptes” amb Sánchez

D’altra banda, Budó ha confirmat que aquest diumenge el president de la Generalitat, Quim Torra, tornarà a participar de la conferència telemàtica de presidents i es reunirà amb Pedro Sánchez, cap de l’executiu espanyol, i els presidents autonòmics.

Amb tot, Torra, ha explicat la consellera, vol que l’espai “no només sigui un lloc per plantejar iniciatives, sinó també per fer balanç i retre comptes de totes les mesures adoptades, per avaluar la feina feta”.

I és que el Govern considera amb satisfacció que cada diumenge s’ha vist com “les peticions de Catalunya han anat trobant cada cop més suport, i moltes de les propostes que semblaven no ser acollides o ser mal vistes s’han acabat assumint i duent a terme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia