Política

Alemanya no espera l’Estat i obre el turisme cap a la UE

Aixecarà les advertències contra viatjar a l’estranger a partir del 15 de juny

Espera que Madrid permeti l’entrada de turistes per retirar l’avís

També manté restriccions per a Noruega i el Regne Unit

L’Estat espanyol és la destinació preferida dels alemanys, amb 11 milions de visitants per any i les Balears com a principal objectiu del gran desembarcament. Però aquest any els seus ciutadans estan pendents encara de rebre llum verd per passar-hi les vacances, contràriament al que ha passat amb la resta de la Unió Europea (UE) i l’espai Schengen.

“L’Estat espanyol permetrà l’arribada de turistes previsiblement una mica més tard. Quan ho facin, ho aplicarem d’immediat”, va dir el ministre d’Afers Estrangers, el socialdemòcrata Heiko Maas, en anunciar l’aixecament de l’advertència contra els viatges a l’estranger amb data del 15 de juny per a tota la UE i la zona Schengen, o una mica més tard, en el cas de l’Estat espanyol. Tampoc no s’aixeca l’advertència cap al Regne Unit, l’epicentre de la pandèmia a escala europea. O cap a Noruega, les autoritats de la qual no es decideixen a aixecar les restriccions.

L’advertència contra els viatges a qualsevol país del món la va emetre el govern d’Angela Merkel a mitjan març, en estendre’s la pandèmia. Era la primera vegada que un govern d’Alemanya, gran emissor de turistes, recomanava no viatjar enlloc, si no era imprescindible. Era una advertència, no una prohibició. Però amb això el departament de Maas va voler curar-se en salut: més de 240.000 alemanys van haver de ser repatriats, del març ençà, després d’haver-se quedat bloquejats al lloc on feien vacances, mentre uns tancaven fronteres o espais aeris. “No hi haurà una segona operació de repatriació semblant”, va insistir ahir Maas, que fa setmanes que adverteix que aquest estiu no serà “normal” per a ningú. Qui surti de vacances a l’estranger ha d’assumir la seva responsabilitat, en cas de problemes.

Alemanya, amb 182.000 contagis, 8.550 morts i 167.300 pacients recuperats, no ha patit com altres socis les conseqüències de la pandèmia i el seu sistema sanitari no ha col·lapsat, però ningú no pot estar segur de què passarà quan s’obrin les portes al turisme. Molts ciutadans d’aquest país de 83 milions d’habitants i gran instint viatger ja s’havien resignat a passar l’estiu a casa, només un 13% pensaven anar a fora, segons una enquesta de la televisió pública. A molts, les restriccions imposades en els primers mesos de pandèmia els han servit per “descobrir” la família que tenen a casa. Aprendre a tenir temps per als fills, sigui per jugar o per ajudar-los a fer els deures. Aquest estiu pot ser, també, una ocasió per retrobar-se amb el seu llac, el camp, les muntanyes o les platges alemanyes del Bàltic. Qui no vulgui esperar el llum verd per anar a l’Estat espanyol podia viatjar des d’ahir mateix a Itàlia, l’altra destinació clàssica per al turista alemany, que ja ha obert fronteres.

LA FRASE

Les informacions al viatger no són ni prohibicions ni invitacions a fer turisme
Heiko Maas
ministre alemany d’Afers Estrangers

L’Estat vol obrir fronteres a partir del 22 de juny

L’Estat espanyol treballa per obrir les fronteres al turisme internacional a partir del 22 de juny de manera gradual. En primer lloc, als països més segurs. La quarantena imposada podria acabar el 21 de juny.

Xipre pagarà les despeses si es contagien a l’illa

Xipre, molt depenent del turisme, s’ha sumat al segell Covid free i s’ha compromès a cobrir les despeses totals de les vacances dels turistes que donin positiu una vegada arribats a l’illa.

Àustria farà un test als espanyols que entrin al país

Àustria també ha suavitzat les condicions als seus països veïns menys a Itàlia, però manté l’exigència de 14 dies de quarantena o fer un test que doni negatiu als turistes que arribin de l’Estat espanyol.

Condicions a Croàcia per evitar la quarantena

A Croàcia per evitar la quarantena decretada pel govern cal demostrar que es té una reserva en un hotel o allotjament per passar les vacances. Preveuen que una aplicació mòbil faciliti el procés.

Grècia no permet l’entrada d’italians i espanyols

A Grècia més d’un 25% de l’economia depèn del turisme. S’ha esglaonat l’obertura i a partir del 15 de juny es permetrà l’entrada a ciutadans de 29 països entre els quals no hi ha ni Itàlia ni l’Estat espanyol.

Portugal fa servir el reclam de la seguretat

A Portugal han decidit crear un segell Clean and safe (net i segur) per atraure turistes i assegurar que hi ha seguretat per prevenir i controlar el coronavirus dins les fronteres del país.

Itàlia reobre fronteres amb Europa

Itàlia ja no està tancada. Després de gairebé tres mesos segellat, el primer país europeu a decretar el confinament per la Covid-19 va reobrir ahir les seves fronteres als països de la Unió Europea (UE) i la zona Schengen, fent així el primer pas per intentar salvar la temporada turística al país.

A partir d’ara, els viatgers procedents d’Europa que vulguin entrar a Itàlia no hauran de complir la quarantena de 14 dies obligatòria fins ara. Des d’ahir també es permet la circulació entre les diferents regions.

Després d’algunes divisions entre els presidents territorials i diverses tensions, sobretot al sud i les illes, que temien l’arribada de ciutadans del nord, on encara hi ha el nombre més gran de contagis, finalment s’ha imposat una “circulació sense condicions”, tot i que cada regió ha establert mesures per poder detectar possibles positius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona