Política

Unitat, projecte i mobilització

Davant els escenaris de disputa aferrissada pel poder autonòmic que s’estan configurant, l’ANC no té cap més remei que tornar a lluitar per la unitat de l’independentisme des de baix i recuperar la seva autonomia política enfront dels partits i de les institucions oficials. Acumular forces en aquest àmbit significa aprofundir en la democràcia directa, en l’autoorganització col·lectiva i en la presa de decisions col·lectiva.

2. Davant la crisi econòmica i social aprofundida per la pandèmia de la Covid-19, l’ANC hauria d’esdevenir un agent actiu per lligar el projecte nacional d’un estat propi amb una nova perspectiva socioeconòmica al servei de la vida, de l’equitat i de la justícia social. Acumular forces en aquest àmbit significa endinsar-se en espais de reestructuració i recomposició social fins ara aliens a l’independentisme, on s’ajunten totes les contradiccions socioculturals que el discurs oficial i els prejudicis ideològics no permeten abordar amb honestedat i solvència.

3. En l’àmbit civil, l’ANC haurà d’estar al capdavant de les lluites en defensa de les llibertats de tots els ciutadans de Catalunya, incloent-hi la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i l’anul·lació de la causa general oberta contra milers de lluitadors. Acumular forces en aquest àmbit significa crear majories socials per aprofundir en la relació entre el carrer i les institucions, fiscalitzar els poders públics, crear mecanismes de defensa directa dels ciutadans i, en última instància, preparar el terreny per a l’exercici del poder propi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.