Política

En directe

Debat monogràfic sobre la covid-19, al Parlament

El president de la Generalitat vol “fer partícips els grups” en la gestió de la crisi “amb l’ànim de convidar-los a fer les seves propostes”

  • VÍDEO: Debat monogràfic sobre la covid-19
  • Debat monogràfic sobre la covid-19, al Parlament @parlamentcat.

El Parlament de Catalunya debat aquest dimecres 1 de juliol sobre el conjunt mesures adoptades per fer front a la crisi sanitària de la covid-19, així com les accions previstes de protecció social i reactivació econòmica, i sobre la reconstrucció de Catalunya davant de l’impacte de la pandèmia.

El president de la Generalitat ha obert el debat dimecres a les deu del matí amb una intervenció sense límit de temps. Tot seguit prendrà la paraula un representant de Cs, com a grup proposant, per un temps màxim de trenta minuts.

I, a continuació, començaran les intervencions dels grups i els subgrups: Cs, PSC-Units i CatECP intervindran al matí, tot seguit se suspendrà la sessió, i es reprendrà a la tarda amb les intervencions de la CUP, PPC, ERC i JxCat. Cada grup tindrà trenta minuts d’intervenció, i cada subgrup, quinze. Si el president de la Generalitat o algun membre del Govern els respongués, els grups i subgrups tindrien un nou torn de rèplica.

Torra, segons que recull la seva sol·licitud, proposa que en el debat la cambra tracti de l’afectació i les conseqüències de la pandèmia, dels efectes i les implicacions de les decisions de l’Estat sobre Catalunya i de la gestió del Govern, en concret de les mesures aplicades per fer front a l’emergència en tots els àmbits, de les adreçades a contribuir a mantenir la capacitat productiva i els ingressos de treballadors i empreses, de la gestió de la fase de represa i reactivació de l’activitat i de les mesures per la protecció social i l’impuls de la reactivació econòmica.

També segons la sol·licitud, el president demana el debat “amb l’objectiu de fer partícips els grups” en la gestió de la crisi i “amb l’ànim de convidar-los a fer les seves propostes”.

El president ja va fer el 25 de març una compareixença telemàtica davant els grups i subgrups sobre la gestió del coronavirus, i a l’abril tots els consellers van comparèixer també per videoconferència davant les comissions corresponents per informar de les mesures adoptades en els seus àmbits de responsabilitat.

La pandèmia ha estat també una qüestió central en els debats i els acords del Ple des que se’n van reprendre les sessions, que de moment es continuen fent en un format reduït, amb una vintena de diputats a l’hemicicle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona