Política

La Xina intenta adoctrinar les escoles de Hong Kong

Exigeix que el personal i els estudiants “entenguin la llei de seguretat nacional”

Amenaça els polítics que portin eslògans prohibits

Avisa els EUA i el Canadà amb “fortes contramesures”

L’Oficina d’Educació de Hong Kong va fer arribar un avís a totes les escoles, incloses les llars d’infants, escoles primàries, secundàries i especials, per “recordar-los” que han de fer que el personal i els estudiants “entenguin” la llei de seguretat nacional “en el moment adequat”. Segons el comunicat, es podran incloure ajudes per als estudiants per entendre la Xina i així comprendre la relació entre aquest país i Hong Kong “de manera correcta”, i es considerarà aquesta funció com “una de les responsabilitats bàsiques de les escoles”. A més, l’Oficina d’Educació proporcionarà suport i recomanació mitjançant “visites a escoles” i “desenvolupant l’aprenentatge dels professors”.

En aquest mateix sentit, la policia de Hong Kong també va advertir els polítics prodemòcrates sobre el risc de mostrar o pronunciar eslògans de protesta que el govern va qualificar de “secessionistes” després de la promulgació de la llei de seguretat nacional.

Després de la implementació de la llei i la ferma oposició de la població hongkonguesa, el govern xinès va amenaçar els Estats Units, el Canadà i el Regne Unit amb “fortes contramesures” per motius diferents. Pequín va condemnar ahir el Canadà per la suspensió del tractat d’extradició amb Hong Kong, i va avisar Ottawa que es reservaven el dret a accions addicionals com a resposta. En el mateix sentit, la cancelleria xinesa va amenaçar la setmana passada Washington dient que aplicaria “totes les mesures necessàries” si els EUA implementen la legislació que penalitza els bancs que facin negocis amb els funcionaris xinesos. Pequín també va topar amb Londres després que Boris Johnson obrís la possibilitat que el Regne Unit estengués el dret de residència i un procés de ciutadania als tres milions de hongkonguesos, i li va exigir que no utilitzés la regió administrativa especial per interferir en afers interns del país.

D’altra banda, l’aplicació de missatgeria instantània Telegram va assegurar que refusarà temporalment les peticions de dades de les autoritats de Hong Kong fins que hi hagi un consens internacional sobre els recents canvis polítics a la regió. Segons el diari en línia Hong Kong Free Press, l’aplicació deixarà de proveir informació al poder judicial de l’excolònia britànica en un moment en què molts ciutadans estan esborrant les seves dades i comptes de certes plataformes, aplicacions de missatgeria i xarxes socials a causa de la nova llei implementada la setmana passada.

Un dels responsables de Telegram, Mike Ravdonikas, va assegurar que la seva empresa no té cap intenció de processar cap sol·licitud de dades relacionada amb els seus usuaris de Hong Kong. “Entenem la importància de protegir el dret a la privadesa dels nostres usuaris de Hong Kong en aquestes circumstàncies”, va assegurar Ravdonikas, que hi va afegir que l’empresa no havia revelat cap dada a les autoritats de Hong Kong en el passat.

LA XIFRA

3
milions
de ciutadans de Hong Kong podrien obtenir el passaport britànic d’ultramar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia