Política

Explicacions de ministres per l’espionatge

Maragall proposa que en compareguin deu de Defensa, Interior i Afers Estrangers

El diputat d’ERC i exconseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, proposa la compareixença al Parlament dels darrers deu ministres de Defensa, Interior i Afers Estrangers del govern espanyol perquè donin explicacions sobre el cas d’espionatge als mòbils de diversos dirigents catalans com ell mateix, el president del Parlament, Roger Torrent; el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró; l’exdiputada Anna Gabriel, o el director del Consell per la República, Sergi Miquel. A la comissió d’estudi sobre els drets civils i polítics, Maragall va demanar ahir als grups parlamentaris suport per demanar les compareixences dels exministres de Defensa Pedro Morenés i María Dolores de Cospedal, i de l’actual, Margarita Robles; els de l’Interior Jorge Fernández Díaz i Juan Ignacio Zoido, i l’actual, Fernando Grande-Marlaska; així com els d’Afers Estrangers José Manuel García-Margallo, Alfonso Dastis i Josep Borrell, i l’actual, Arancha González. D’altra banda, el president del Parlament, Roger Torrent, va alertar ahir que “és el primer cop que a Europa es té constància d’espionatge a polítics”, i hi va afegir que aquest fet també és un cas de “corrupció”, aprofitant que inaugurava la I Cimera contra la Corrupció que té lloc a Catalunya. D’altra banda, quinze sindicats de Catalunya, el País Valencià, les Illes, el País Basc, Astúries, les Canàries, Andalusia i el conjunt de l’Estat exigeixen al govern espanyol que investigui i depuri responsabilitats perquè no es repeteixi l’espionatge polític.

Primera Cimera contra la Corrupció

La I Cimera contra la Corrupció va tenir lloc ahir a l’auditori del Parlament, organitzada per l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció i amb presència de tots els grups parlamentaris però també de representants de les sindicatures, Antifrau, l’Agència Tributària i una trentena d’entitats i associacions signants del pacte contra aquesta xacra. Una comissió executiva que es constituirà al setembre tirarà endavant el pla de treball per tal d’aprovar en dos anys totes les mesures en la pròxima cimera. Entre altres es proposa una nova llei de finançament dels partits, revisar les incompatibilitats dels càrrecs públics o la tutela dels alertadors per part d’una oficina d’Antifrau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia