Política

Von der Leyen veu “urgent” dotar a la UE de competències en salut arran de la pandèmia

La presidenta de la CE diu que el 37% del fons de recuperació serà per a projectes verds i el 20% per a digitals

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha defensat aquest dimecres que és “urgent” debatre sobre donar a la Unió Europea (UE) competències en salut per fer front a situacions com la causada per la covid-19. En el seu primer discurs sobre l’estat de la UE a l’Eurocambra, Von der Leyen ha reclamat cedir competències a la UE i assignar més fons a l’àmbit sanitari. “Crec que està clar que necessitem construir una UE de la salut més forta”, ha assenyalat l’alemanya. A més, ha detallat que el 37% del fons de recuperació acordat pels estats el juliol anirà destinat a projectes relacionats amb la transició ecològica i el 20% amb la digital.

A més, Von der Leyen ha anunciat l’objectiu del seu executiu d’elevar del 40% actual al 55% la reducció d’emissions per al 2030 respecte al 1990. Es tracta d’un objectiu que la presidenta de la Comissió ja havia explicat, però que no està inclòs en el text de la llei climàtica presentat per l’executiu comunitari el març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia