Política

Baños declara com a investigat per no haver respost les preguntes de Vox al judici del procés

L’exdiputat de la CUP defensa el “gest” per “marcar un límit i demostrar que el feixisme no pot entrar a cap institució”

L’exdiputat de la CUP Antonio Baños ha declarat aquest dimecres per videoconferència –des de la Ciutat de la Justícia- davant el Jutjat d’Instrucció 10 de Madrid com a investigat per un delicte de desobediència per no haver respost les preguntes de Vox quan va declarar al judici del procés. En un vídeo difós per la CUP a les xarxes socials, Baños ha afirmat que el seu cas “segurament” acabarà en un judici, però ha defensat el “gest” que tan ell com a diputada Eulàlia Reguant van fer al Suprem “per marcar un límit i demostrar que el feixisme no pot entrar a cap institució”.

Reguant, que també està essent investigada, ja va declarar pels mateixos motius el passat 25 de febrer. Aquest dimecres ha afirmat que “des del primer moment teníem clar que la presència de Vox al judici del Suprem no era una anècdota i formava part de la connivència que sempre ha existit a l’Estat espanyol per no haver depurat el sistema judicial en l’època de la transició”.

Per tant, segons Reguant, davant “un judici que ja de per sí era una farsa, i la presència de l’extrema dreta, calia dir que no contestàvem i ens acollíem al dret a l’objecció de consciència”.

Reguant ha recordat que la presència de Vox “va fer virar cap a la dreta encara més tot aquell procediment”, perquè “l’advocacia de l’Estat va comprar la tesi de Vox i encara va vulnerar més drets”.

“Nosaltres defensarem com hem dit sempre fins les últimes conseqüències el dret a l’objecció de consciència i que cal combatre el feixisme allà on es trobi, en aquest cas al judici del Suprem i als pròxims judicis que hi hagi”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia