Política

Miquel Iceta (PSC)

Insisteix al president que abandoni la confrontació

Com Ciutadans o Catalunya en Comú-Podem, el líder socialista Miquel Iceta va insistir a demanar al president Torra que convoqui eleccions: “Jo no allargaria més la vida d’aquest govern. No val la pena que seguim més. Que siguin els catalans que ens diguin com volen que encetem una nova etapa.” Encara que amb accent diferent al dels comuns, Iceta va recomanar a Torra que sigui ell qui decideixi el dia d’anar a les urnes perquè “és millor per a Catalunya que sigui el president qui convoqui eleccions i que no es facin per efectes induïts per altres institucions”, en relació amb la previsible inhabilitació al Suprem.

Iceta considera que el govern de Torra ha portat divisió, incompetència i retrocés. Divisió per fixar objectius basats en la “mirada de mig país”, incompetència perquè el govern no ha tingut “iniciativa ni lideratge clars” i retrocés per la caiguda del 8,8% de la despesa social, la pèrdua de competitivitat entre les regions europees o la caiguda del 25% de la inversió en infraestructures. Però també va concloure amb un “segur que ens seguirem veient” que dona entenent que la trajectòria de Torra podria no acabar de manera immediata amb la inhabilitació, i per això li va demanar que no allargui “innecessàriament un govern en funcions”.

Més enllà d’aquesta petició d’eleccions compartida amb la majoria de grups, Iceta va reiterar a Torra que renunciï a la confrontació, que qualifica de “línia profundament equivocada” perquè, recorda, no ha portat cap avenç. “Cap membre del govern s’ha vist amb cap membre de la Comissió Europea”, li retreia com un exemple de la confrontació infructuosa. El xoc amb l’Estat, avisa, és el camí contrari al diàleg i a la col·laboració entre administracions per afrontar la crisi. Va allargar la mà per pactar la reforma del sistema de salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona