Política

Jessica Albiach (Catalunya en Comú)

Veu risc de tenir “dos presidents simbòlics i cap d’efectiu”

La presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem, Jéssica Albiach, adverteix Torra que no acceptarà cap altra sortida a la seva possible inhabilitació que la convocatòria d’eleccions i que s’oposarà a una alternativa amb què s’ha especulat els últims dies de mantenir un govern en funcions per exercir la presidència simbòlicament des de fora del Palau.“No caiga una vegada més en la gesticulació. No tingui més temps el país pendent d’un fil”, li demanava al president perquè, segons ella, el país no es pot permetre tenir “dos presidents simbòlics i cap d’efectiu”.

Albiach va qualificar de “gravíssim” que el president de la Generalitat sigui inhabilitat per haver penjat una pancarta al balcó del Palau, una possibilitat ben real per la judicialització de la política que atribueix al PP i perquè, alerta, “el poder judicial espanyol se ha echado al monte” amb una “cúpula descontrolada que es comporta més com una guardiana del règim que com una garant de llibertats i drets”.

Però va advertir Torra que no entendre aquesta situació –que el conflicte polític de molts anys no es pot solucionar en nou mesos– genera “més impotència i frustració”. Albiach li va retreure que menystingui el diàleg amb el govern espanyol, que és el primer que reconeix que hi ha un “conflicte polític” i que està disposat “a negociar sobre els diversos mecanismes” per a la sortida de la presó dels líders.

També que l’insti a demanar perdó per l’afusellament de Companys quan, afirma, el govern de Sánchez i Iglesias està “format per fills i nets de víctimes del franquisme”. Albiach qualifica aquestes posicions del president de la Generalitat d’exemples d’una legislatura “plena de simbolismes i retòrica buida” i hi afegeix que Torra sembla haver convertit Catalunya en Comú-Podem en l’enemic “per haver dit algunes veritats”. La líder dels comuns reiterava al president de la Generalitat: “Només podrem avançar quan aconseguim acords amplis” i hi afegia: “Assolir la república ha de ser una causa comuna i no de divisió.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia