Política

Torra, al Suprem

El Suprem no resoldrà aquest dijous el recurs de cassació contra la sentència per desobediència del TSJC que va condemnar el president

‘Doncs sí, llibertat presos polítics i exiliats’, es reafirma a Twitter amb una imatge de la pancarta que el pot inhabilitar

El president de la Generalitat, Quim Torra, assisteix aquest migdia a la vista pública al Tribunal Suprem sobre el recurs presentat pel president de la Generalitat, Quim Torra, contra la seva condemna d’inhabilitació, dictada pel TSJC per no haver fet cas a la Junta Electoral Central, que l’ordenava treure la pancarta de la Generalitat en suport dels presos polítics i exiliats, per les eleccions del 28-A. Torra ja fa dies que va anunciar que hi aniria, però en aquestes vistes només intervenen els advocats defensors, Gonzalo Boye en el seu cas, i les acusacions: la fiscalia i Vox.

Torra anirà al Suprem acompanyat pel vicepresident del govern, Pere Aragonès, la portaveu del govern, Meritxell Budó, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri; i representants de JxCat, ERC, la CUP, Demòcrates i Bildu, entre d’altres.

Poques hores abans d’entrar al Suprem, Torra ha fet un tuit amb la imatge de la pancarta que l’ha portat aquest dijous davant el Suprem i que el pot inhabilitar i amb un missate: “Doncs sí: llibertat presos polítics i exiliats”.

Avui no hi haurà resolució

Fonts jurídiques van informar aquest dimecres a Efe que el Suprem no té previst anunciar avui mateix la resolució, sinó que la farà pública amb la redacció de la sentència, que llavors serà ferma. També van exposar que el tribunal demanarà al TSJC que executi la resolució (ningú dubta que confirmarà la inhabilitació), procediment —s’afegeix— que no s’aturarà malgrat que la defensa de Torra presenti un incident de nul·litat o que anunciï un recurs d’empara al Tribunal Constitucional (TC), el qual sí que podria acceptar de suspendre la inhabilitació de forma cautelar. JxCat criticava ahir que tres dels cinc magistrats formaven part del tribunal que va condemnar els presos polítics. Són: Andrés Martínez Arrieta, Juan Ramón Berdugo (ponent) i Antonio del Moral. Els altres dos magistrats de la sala són Susana Polo i Vicente Magro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia