Política

Colau insta a fixar criteris sobre les medalles per evitar el “joc partidista lamentable” dins el ple

L’alcaldessa de Barcelona considera un “error” que Valls marxés del pregó de la Mercè

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha apostat per acordar els criteris sobre quan atorgar i retirar la Medalla d’Or de la ciutat per evitar el “joc partidista lamentable” dins el ple. En una entrevista a ‘Els Matins de TV3’, Colau ha reprovat que al plenari municipal s’acabi fent una “batalleta de medalles” i ha assenyalat no només a Manuel Valls (Cs) sinó també als independentistes, que van proposar la retirada de la medalla al rei emèrit “per criticar el govern espanyol”. D’altra banda, ha qualificat d’error que Valls marxés aquest dimecres del pregó de la Mercè del pallasso Tortell Poltrona.

Colau ha considerat que s’han utilitzat les medalles per fer un “joc partidista” que, segons ha alertat, “denigra la qualitat del ple municipal”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha apostat per arribar a un acord perquè això no torni a passar.

Pel que fa al vot del seu grup a favor de retirar la medalla a l’expresident del Parlament Heribert Barrera, Colau ha defensat que no es tracta de “declaracions aïllades” sinó d’un pensament polític “profundament racista i xenòfob”. A més, l’alcaldessa ha afegit que, en el context actual i veient què està passant als Estats Units, cal rebutjar aquests pensaments.

En relació a la decisió de Valls de marxar del pregó de la Mercè, Colau ha recordat que no és la primera vegada que algú de Cs marxa quan sent una cosa que no li agrada i ho ha qualificat de “lamentable”. “La normalitat democràtica vol dir escoltar-nos. Marxar del pregó de la ciutat que està fent un pallasso i polititzar això em sembla un error”, ha conclòs.

Sobre l’anunci de la tramitació dels indults i d’impulsar una reforma del delicte de sedició, l’alcaldessa s’ha mostrat “contenta i esperançada” perquè, segons ha dit, “les coses s’estan movent” i s’està en un lloc diferent al de fa un o dos anys. Uns canvis que ha atribuït també a la presència dels comuns al govern espanyol.

Tot i considerar que la ‘via Asens’ de reformar el Codi Penal és la “més ràpida i efectiva”, ha afegit que les dues vies, juntament amb l’amnistia, són complementàries i ha apostat perquè els independentistes empresonats puguin sortir de la presó “com més aviat millor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona