Política

Trump només va pagar 750 dòlars en les declaracions d’impostos del 2016 i el 2017

El ‘New York Times’ revela que el president dels EUA va declarar pèrdues per tributar menys

El mandatari qualifica la informació de “notícies falses”

El diari The New York Times ha revelat un dels secrets més cobejats dels darrers anys: les declaracions d’impostos de Donald Trump de les últimes dues dècades, una informació que el president nord-americà, a diferència dels seus predecessors en el càrrec, s’ha negat a fer pública. La informació publicada pel rotatiu ofereix dades sucoses com el fet que Trump va pagar només 750 dòlars en impostos federals el 2016, quan va guanyar les eleccions, la mateixa xifra que el primer any a la Casa Blanca, una quantitat ínfima si es té en compte la fortuna que ha fet amb els negocis immobiliaris.

El mandatari suposadament tampoc ha pagat cap mena d’impost per ingressos en deu dels últims quinze anys perquè, segons va declarar Trump al Servei de Recaptació d’Impostos (IRS), la Hisenda dels EUA, havia perdut molts dels diners que havia ingressat.

Segons el diari, ara la situació financera del president dels EUA és delicada perquè té un deute xifrat en centenars de milions de dòlars, que ell havia garantit que pagaria personalment i han vençut. Trump té, a més, des de fa una dècada una batalla amb l’IRS, que ha qüestionat la legitimitat d’un reemborsament de 72,9 milions de dòlars que Trump va reclamar i va rebre d’aquesta institució després d’haver declarat enormes pèrdues. Una resolució adversa en aquest litigi podria costar-li més de 100 milions de dòlars, segons el New York Times.

El president va negar amb rotunditat les informacions del diari, que va qualificar de “notícies falses”, i va carregar contra el rotatiu novaiorquès per haver escrit articles “negatius” sobre ell. Segons Trump, l’IRS el “tracta molt malament”. D’acord amb la seva versió, els seus impostos estan sent auditats per aquesta organització i ell els farà públics una vegada conclogui aquest procés, segons va prometre. “Tot es revelarà quan s’acabi l’auditoria.” “Estic desitjant publicar-los, estic desitjant fer públic això i molt més”, hi va afegir. Un dels advocats de l’Organització Trump, Alan Garten, va dir que “la majoria, si no tots els fets semblen ser inexactes” i va reclamar al diari el lliurament dels documents en què es basa l’article, que no s’han fet públics. Els demòcrates del Congrés ja havien intentant obligar Trump a fer públics els seus impostos, a través de la seva majoria a la Cambra de Representants, però no se’n van sortir.

La fiscalia de Manhattan també ha reclamat les declaracions d’impostos de Trump en la investigació sobre si els pagaments de diners en secret de la campanya a l’actriu porno Stormy Daniels van vulnerar la llei de l’estat de Nova York.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona