Política

El consell executiu extraordinari aprova el decret de substitució de Torra

La normativa, publicada al DOGC, concreta les “funcions limitades de president” que assumeix Pere Aragonès com a substitut

El Consell Executiu extraordinari ha aprovat el decret de substitució de Quim Torra, inhabilitat pel Tribunal Suprem per desobediència. La normativa concreta les “funcions limitades de president” que assumeix a partir d’ara el vicepresident Pere Aragonès.

El decret de substitució ja ha estat publicat al DOGC. El decret estableix que Aragonès té les atribucions de la Presidència de la Generalitat “d’acord amb els límits propis d’una substitució i d’un govern en funcions de conformitat amb la Llei 13/2008 i la resta de l’ordenament jurídic”. També ratifica el personal eventual que depèn de la presidència de la Generalitat i està firmat per tots els consellers del govern en funcions.

El Govern en funcions volia fer els passos de la nova etapa un cop el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publiqués el cessament de Torra, però finalment ha decidit tirar endavant després que el govern espanyol li hagi comunicat que no cal la publicació al BOE. La cadira buida de Quim Torra al Consell Executiu ha estat la principal protagonista de la reunió.

Una de les primeres accions que ha fet el govern amb funcions ha estat celebrar la reunió de seguiment de la Covid-19, que normalment encapçalava Torra. Hi han participat el vicepresident Pere Aragonès, la consellera portaveu Meritxell Budó, i els consellers Alba Vergés i Josep Bargalló, de forma presencial al Palau de la Generliatat.

Després de la reunió de seguiment de la Covid i d’aprovar el decret de substitució, a les 11.30h, es reuneixi el primer Consell Executiu ordinari del nou govern en funcions sense Torra. I posteriorment, com fa habitualment cada setmana, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, farà una roda de premsa per explicar els acords del Govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia