Política

Eurodiputats insten la UE a “afrontar els problemes amb l’estat de dret a Espanya” després de la inhabilitació de Torra

Defensen que “ara mateix cap polític independentista pot tenir un judici just a Espanya”

Una vintena d’eurodiputats han reclamat a la Unió Europea (UE) que “afronti urgentment els problemes amb l’estat de dret a Espanya” després de la inhabilitació de Quim Torra. En una carta dirigida a la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, el president del Consell, Charles Michel, i el de l’Eurocambra, David Sassoli, 25 eurodiputats denuncien la inhabilitació de Torra, un fet que consideren que mostra que “ara mateix cap polític independentista pot tenir un judici just a Espanya”. A més, demanen a la UE que sigui “honrada amb les seves paraules” i “defensi la democràcia” a Catalunya davant processos judicials “altament polititzats” contra polítics i ciutadans.

“Volem expressar el nostre rebuig a la repressió judicial contra el moviment per l’autodeterminació a Catalunya i la nostra solidaritat amb el president Torra. Per això, demanem a les institucions de la UE que siguin honestes amb les seves paraules sobre la defensa de la democràcia i protegeixin els drets dels ciutadans catalans”, diu la carta.

Entre els membre de l’Eurocambra que signen el text hi ha els eurodiputats d’ERC, Diana Riba i Jordi Solé, i els de JxCat, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. També la signen membres de l’Esquerra Unitària com Miguel Urbán i Leila Chaibi, els eurodiputats bascs Izaskun Bilbao (PNV) i Pernando Barrena (Bildu) i els eurodiputats dels Verds François Alfonsi i Benoit Biteau, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia