Política

JxCat acusa l’Estat de “negligència, irresponsabilitat i insensatesa” per “deixar el Govern sense president”

Batet ha cridat a “refer la cadena de confiances” entre partits i entitats de cara a les pròximes eleccions

JxCat crida a “refer la cadena de confiances” entre partits i entitats de cara a les pròximes eleccions, que presenta com un plebiscit, perquè si l’independentisme supera el 50% “tingui conseqüències polítiques”. “Ens ataquen per l’1-O? Els catalans hem de respondre amb l’1-O”, ha assegurat des del ple específic sobre la inhabilitació del president Quim Torra el president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet.

D’altra banda, ha acusat l’Estat de “negligència, irresponsabilitat i insensatesa” per “deixar el Govern sense president”. I ha dit que l’Estat sembla “més obstinat a frenar l’independentisme que en frenar la pandèmia”.

Batet ha admès els obstacles “interns” els darrers mesos entre els socis de Govern però ha reivindicat que ara coneixen millor les seves fortaleses i que les sabran aprofitar quan tinguin “l’oportunitat”. Ha lamentat com s’han “alterat resultats, alterant majories parlamentàries” i ha acusat els partits de l’Estat d’actuar “de la mateixa manera: no respectant el resultat de les eleccions”. “Això és tot menys democràcia, és demofòbia”, ha dit.

Amb tot, ha cridat el moviment independentista a refer-se i a recuperar les confiances entre partits i entitats de cara al “plebiscit” en què volen convertir els pròxims comicis. “Potser ens han fet mal, potser l’independentisme no estava preparat per tanta repressió i no els vèiem capaços de superar certs límits, però no ens han guanyat. No ens rendirem”, ha continuat.

Batet creu que és “una indecència” que el PSC-Units no hagi participat en el ple

El líder de JxCat al Parlament també ha criticat l’actitud de Ciutadans al debat i també que els socialistes hagin defugit assistir-hi. “Han deixat buits els seus escons i també han deixat buida la seva vocació catalanista, democràtica i progressista”, ha expressat Batet, que creu que és “una indecència i una falta de respecte institucional” que no hagin participat en el ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia