Política

Els debats Trump-Biden tindran canvis per evitar que es repeteixi el caos

Els organitzadors dels esdeveniments estudien silenciar el micròfon del candidat si s’excedeix

Sorgeixen dubtes sobre la conveniència dels cara a cara

Ningú va quedar satisfet de com va anar el primer debat electoral entre Donald Trump i Joe Biden, un cara a cara caòtic que ha despertat crítiques arreu. Davant la catàstrofe, i amb dos debats presidencials (i un entre els aspirants a la vicepresidència) a l’horitzó, l’organisme encarregat d’organitzar-los ha promès que hi haurà canvis perquè no es repeteixi el despropòsit.

La Comissió de Debats Presidencials, un organisme independent que té com a missió la logística i preparació d’aquests esdeveniments, no va poder ocultar el desastre. La promesa que cal afegir “estructura addicional” per garantir un diàleg “ordenat” en els pròxims debats demostra una urgència per reinventar un format que molts ja presentaven com a caduc, amb alguns analistes preguntant-se la necessitat real d’espectacles com aquests en la campanya electoral.

El principal problema és el tarannà del president Donald Trump, agressiu i sense filtres. En els 90 minuts que va durar el primer debat va interrompre 73 vegades, un ritme que va impedir una discussió serena. “Mai hauria pensat que descarrilaria d’aquesta manera”, va confessar el periodista Chris Wallace, moderador d’aquella jornada.

Biden, en un míting, va condemnar el comportament del president, “una vergonya nacional”. L’equip de campanya de Trump ho veu diferent: considera que l’actuació del mandatari va ser més que correcta, fent el necessari per dur el debat al seu terreny i dur el ritme de l’enfrontament, i escampa la narrativa que els canvis que es volen aplicar són un intent dels demòcrates de manipular els cara a cara, fer-los més favorables a la seva estratègia: una manera més d’intentar vendre la idea que el sistema està apamat contra els republicans.

De moment tot són rumors sobre els canvis que la Comissió vol aplicar. El que més força té és la possibilitat de silenciar els micròfons quan un candidat s’excedeixi en les interrupcions, incompleixi el torn de paraula o se salti alguna norma. Els més escèptics dubten que pugui funcionar, ja que l’habitual tendència a la cridòria de Trump farà inútil que li tallin el micròfon.

Els Proud Boys, en el punt de mira

L’evasió de Donald Trump de condemnar el supremacisme blanc ha fet saltar les alarmes als EUA, fins al punt que els republicans se n’han desmarcat per evitar una tragèdia electoral, i alhora ha elevat l’escrutini sobre els Proud Boys, neofeixistes que han vist com les declaracions del president en part els legitima. Trump va negar ahir que sabés qui són, tal com va fer quan un exlíder del KKK li va donar suport el 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona