Política

Sánchez festeja ERC per suspendre la regla fiscal

L’hora de desfullar la margarida dels socis destriant entre ERC –i els socis de la investidura– o Ciutadans arriba al final per a Pedro Sánchez i s’imposa l’hora de la veritat. Dimarts que ve, el govern espanyol sotmetrà a votació al Congrés la suspensió temporal de las regles fiscals, que impliquen cancel·lar els objectius de dèficit i de deute per al 2020 i el 2021 i el festeig als de Gabriel Rufián ja és un fet. El procés és singular: no es vota un sostre de despesa, sinó que el cèlebre article 135.4 de la Constitució –dictat per la troica el 2011 com a peatge d’austeritat i al qual no s’ha recorregut mai– fixa que els límits de dèficit i deute “només podran superar-se en cas de catàstrofes naturals, recessió econòmica o situacions d’emergència extraordinària que escapin al control de l’Estat i perjudiquin considerablement la situació financera o la sostenibilitat econòmica o social” i amb majoria absoluta.

Tot i que el dia a dia es regeix encara avui pel pressupost de Cristóbal Montoro, el nou sostre de despesa no es vota dimarts i exclusivament es debatrà el límit de despesa no financera per al 2021 i es votarà la suspensió de les regles fiscals. La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va dir ahir que presentarà “molt aviat” l’esborrany dels comptes del 2021 i portarà el projecte de llei al Consell de Ministres “abans que acabi l’octubre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia