Política

Sassoli reclama concessions als líders de la UE per acordar el pressupost: “Està en les seves mans poder avançar”

El president de l’Eurocambra demana als 27 “un petit pas” per a l’aprovació definitiva del pla

El president de l’Eurocambra, David Sassoli, ha reclamat aquest dijous concessions als líders de la Unió Europea per desbloquejar la negociació pel pressupost per als pròxims set anys. “Està en les seves mans poder avançar”, ha dit el president de l’Eurocambra en una roda de premsa després de la seva intervenció en la cimera dels 27.

Per Sassoli, cal “un petit pas” dels estats per poder aprovar definitivament el pla econòmic perquè els fons europeus puguin començar a arribar a principis de l’any que ve.

Les converses entre el Consell, que negocia en representació dels 27, i l’Eurocambra estan encallades després que el Consell hagi rebutjat la proposta de l’Eurocambra d’augmentar en 39.000 milions d’euros els comptes.

El bloqueig de les negociacions amenaça de retardar l’arribada dels fons europeus als estats per fer front a la Covid-19, ja que manté aturada la posada en marxa del Fons de Recuperació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia