Política

Facebook i Twitter frenen una notícia sobre Biden

Facebook i Twitter van limitar dimecres la distribució d’una notícia publicada pel diari New York Post sobre presumptes vincles entre el candidat demòcrata a la presidència dels EUA, Joe Biden, i Ucraïna, en considerar-la poc fiable. Facebook va optar per “reduir la distribució” de l’article durant el temps en què els seus verificadors analitzen la història, mentre que Twitter va optar per eliminar-la.

El candidat republicà a la reelecció, Donald Trump, va qualificar la decisió de les xarxes socials, de “terrible” i va fer una nova crida a eliminar les proteccions legals que tenen les grans plataformes d’internet sota la secció 230 de la llei de decència en les comunicacions, del 1996. “És terrible que Facebook i Twitter suprimeixin la història dels correus electrònics que són la pistola fumejant en relació amb l’ensopit Joe Biden i el seu fill, Hunter, al New York Post. [...] No hi ha res pitjor que un polític corrupte”, va piular Trump a Twitter.

L’article del rotatiu novaiorquès es basa en correus electrònics i altres materials digitals recuperats d’un ordinador que suposadament pertanyia al fill de Biden, Hunter, una còpia dels quals va ser facilitada al diari novaiorquès per l’exalcalde de Nova York i advocat de Trump, Rudy Giuliani. Aquest fet va aixecar sospites sobre la fiabilitat de la informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia