Política

Els jutges conservadors recorreran a organismes internacionals si es confirma la “definitiva politització” del CGPJ

L’Associació Professional de la Magistratura avisa que el que pretén el govern espanyol és inconstitucional

L’Associació Professional de la Magistratura ha avisat aquest divendres que recorrerà a organismes internacionals si es confirma la “definitiva politització” del Consell General del Poder Judicial amb el canvi en el sistema d’elecció dels seus vocals.

En un comunicat, l’entitat ha advertit que el que pretén el govern espanyol és inconstitucional. A parer seu, la reforma “inhabilita el CGPJ per a l’exercici de la seva funció constitucional de garantir la independència dels jutges i, per tant, el règim de frens, pesos i contrapesos sobre el que se sustenta l’estat de dret i la democràcia”.

En aquest sentit, assegura que “exercitarà les accions necessàries, a escala interna i internacional, i acudirà als òrgans nacionals i europeus per salvaguardar l’estat de dret”. “Si el que avui és una proposició de llei arriba a aprovar-se, adoptarem totes aquelles mesures de pressió que estiguin al nostre abast, sense descartar-ne cap”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia