Política

El PSOE rebutja la condició del PP d’excloure Podem de la negociació del CGPJ

“Aquest govern és el que és, i per tant l’acord es fa amb el govern en el seu conjunt”, apunta el Secretari d’Organització del PSOE, José Luís Ábalos

El secretari d’Organització del PSOE i ministre de Transports, José Luís Ábalos, ha rebutjat aquest dilluns la condició del PP d’excloure Podem de la negociació del CGPJ per poder assolir un acord i renovar l’òrgan de govern dels jutges. En roda de premsa després de l’Executiva Federal del PSOE, Ábalos ha afirmat que el govern “no prescriurà” els ministres de Podem, perquè la petició del PP a més de ser “poc democràtica” li sembla “una excusa”. “Aquest govern és el que és, i per tant l’acord es fa amb el govern en el seu conjunt”, ha sentenciat.

És la resposta del PSOE a la condició que el PP va posar sobre la taula divendres en un comunicat on afirmava que només negociaria si el PSOE garanteix que “Podem no tingui res a veure en aquest procés” perquè es tracta –apuntaven- d’un “partit imputat que ataca el Poder Judicial i el Rei”.

Prèviament el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, havia afirmat que està disposat a fer “totes les concessions” necessàries per reformar el CGPJ i evitar d’aquesta manera que calgui reformar la llei per elegir els vocals amb majoria absoluta (176 vots) i no amb 3/5 parts del Ple (210).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia