Política

Jill Biden: la deixebla de Michelle Obama

Una de les imatges més recents de Jill Biden, que defineix la seva personalitat i caràcter, es va produir farà un parell de setmanes: allunyada dels focus però atenta a tot el que passa, va aproximar-se sigil·losament al grup de periodistes que interrogava l’exvicepresident Joe Biden. Preocupada per la distància de separació entre el seu marit i els qui l’interrogaven, va agafar-lo del braç, va tirar-lo enrere i va retirar-se de l’escena, com si no hagués passat res.

Jill Biden (Hammonton, 1951) està acostumada a la vida pública, però no vol dir això que sigui una consort. De la mateixa manera que Michelle Obama, amb qui va compartir experiència a la Casa Blanca durant els vuit anys de l’última administració demòcrata, Jill Biden té clar que el seu paper va més enllà de l’estament figuratiu, i cada gest sap que té un significat. Estirar del braç de Biden, a banda d’un senyal afectuós i de protecció cap al marit, projectava també un missatge: els demòcrates es prenen seriosament la pandèmia.

Si Joe Biden es presenta com l’antítesi de Donald Trump, el mateix es podria dir de Jill Biden i Melania Trump. Les dues surten d’inicis molt diferents, tenen posats oposats i la seva imatge pública no podria ser més antagònica.

Molts consideren Jill com “el millor actiu” de la vida política de Joe Biden. La demòcrata, després de gairebé mig segle acompanyant el seu marit en diversos càrrecs públics, ha fet del seu servei a la comunitat una marca registrada, i un valor imprescindible per entendre l’èxit polític de la parella.

Ja va demostrar-ho com a segona dama i no té intenció de canviar-ho. Llavors va dedicar els seus esforços a promoure l’educació superior, defensar les famílies de veterans i impulsar iniciatives per prevenir el càncer de mama. És precisament l’educació el motor de Jill Biden. “Educar no és el que faig. És el que soc”, reitera cada vegada que li ho pregunten. Tant és així que, si arriba a la Casa Blanca, es negarà a deixar de fer classes d’anglès en un centre de formació professional (és llicenciada en llengua anglesa i doctora en educació) on fa anys que fa de mestra (i on també va treballar quan era l’esposa del vicepresident dels Estats Units).

Quan Joe Biden va decidir que no es presentaria a les eleccions del 2016, Jill Biden va quedar decebuda, convençuda que “hauria estat el millor president”. Quatre anys després, Jill i el seu “entusiasme” van ser clau perquè Joe tornés a intentar-ho. Ara els dos són a un pas de tornar a la Casa Blanca, ara com a primera parella dels Estats Units.

El perfil Jill Biden La dona de Joe Biden a la Casa Blanca és professora d’anglès, una vocació que reivindica. Va ser la primera dona a tenir una feina remunerada mentre el seu marit era vicepresident dels Estats Units.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia