Política

El germà gran de Youssef i Said Aalla diu que mai va pensar que farien un atemptat i que no sabien massa de religió

Mohamed Aalla afirma que el cotxe amb què van atemptar a Cambrils era de Youssef encara que estigués al seu nom

Mohamed Aalla, el germà gran de Youssef i Said Aalla, membres de la cèl·lula de Ripoll morts a Alcanar i Cambrils, ha declarat com a testimoni aquest divendres al judici del 17-A i ha dit que mai va pensar que podrien fer un atemptat. “Els xavals mai havia pensat que farien aquestes coses. Tampoc sabien massa de religió, havien vingut del Marroc de petits, han estudiat aquí”, ha dit. Mohamed Aalla ha explicat que els seus germans petits eren religiosos i anaven a la mesquita però que no va veure que estiguessin radicalitzats. El cotxe que va utilitzar la cèl·lula per atemptar a Cambrils estava a nom de Mohamed Aalla, que va ser detingut i posat en llibertat l’agost del 2017, i ha afirmat que ell no l’utilitzava i que ho feia el seu germà.

Segons Mohamed Aalla, el fet que l’Audi A3 estigués al seu nom era per l’assegurança, que sortia més barat si estava a nom seu, ja que té més edat. “Jo tenia el meu altre vehicle, que utilitzava jo. Aquest el feia servir ell”, ha dit.

El testimoni ha explicat que coneixia de vista l’imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty de la segona mesquita en què va treballar. També ha admès que coneixia la resta de membres de la cèl·lula.

Mohamed Aalla ha explicat que no van saber que Said els va deixar una nota de comiat amb instruccions per si moria fins que els ho va dir la policia. Sobre Driss Oukabir, diu que el coneixia de vista però no l’havia vist mai amb els seus germans.

El testimoni ha explicat que Youssef no vivia al domicili familiar, tenia un pis a Ripoll i que els deia que anava a treballar a Tarragona però que mai va mencionar Alcanar. Said sí que vivia al domicili familiar.

També ha testificat el propietari del locutori de Ripoll, Salh El Karib, que també va ser detingut i posat en llibertat, i que ha explicat que Es Satty hi havia anat a fer diverses transferències d’uns 200 euros que deia eren per a la seva dona, resident al Marroc. Ha dit que Driss Oukabir no havia anat mai al locutori però que ho havien fet el seu germà petit, Moussa, i la seva mare per comprar-li un bitllet per viatjar al Marroc.

Actitud “autoritària” de Driss Oukabir

Un testimoni protegit, treballador d’un bar de Tona on van aturar-se Driss Oukabir i Younes Abouyaaqoub, ha relatat que els va veure prendre un cafè el 16 d’agost del 2017. Va veure una furgoneta a l’exterior quan va sortir a fumar. Segons recorda el treballador, Driss Oukabir tenia una “actitud autoritària” amb Abouyaaqoub i diu que es va fixar en ells perquè tenien una “actitud sospitosa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia