Política

Figueres modernitza i adapta la sala de plens

La reunió plenària d’avui (17.00 h), convocada extraordinàriament per donar el vistiplau al pressupost del 2021, es farà presencialment però sense públic

Vuit mesos i mig després, l’Ajuntament de Figueres celebrarà avui una reunió plenària municipal amb els regidors presents a la sala d’actes, ara profundament reformada i adaptada a les necessitats sanitàries actuals. El ple extraordinari de pressupostos començarà a les 5 de la tarda i no hi podrà assistir ni públic ni premsa, però es podrà seguir telemàticament a través del sistema streaming i videogravació que ja fa uns anys que funciona. L’últim ple presencial es va celebrar el dia 2 de març i es dona la circumstància que el primer ple que es va celebrar telemàticament amb tots els regidors a casa va ser precisament el de pressupostos, celebrat el 16 d’abril passat, fa set mesos. Al llarg d’aquest temps han estat vuit les reunions plenàries de l’Ajuntament de Figueres que s’han celebrat telemàticament.

El govern de la ciutat va començar la reforma de la sala de plens a l’abril. S’ha aprofitat un projecte de reforma endreçat en calaixos des de feia anys i s’ha pagat amb diners que provenen de romanents de tresoreria.

El canvi és essencialment cosmètic i ha tingut un cost d’uns 20.000 euros, segons s’explica des de fonts autoritzades del govern. D’una banda, s’ha desmuntat tota la bancada de fusta i també l’entarimat sobre el qual se subjectava. També s’ha enretirat la majoria d’enfustissat que donava un aspecte antic i caduca, s’ha fet treure també el cortinatge i s’han millorat els tancaments exteriors, tot buscant la millora de la lluminositat de la sala. No ha estat l’únic canvi perquè també s’hi ha instal·lat un paviment clar que ofereix una sensació de continuïtat i de claror. Per altra banda, s’han comprat unes taules blanques i funcionals que permeten una distribució dels regidors nova.

Ara no hi ha espai per al públic donat que les distàncies entre regidors són grans i separades amb mampares. Més endavant, això podrà canviar per fer lloc a un espai per a públic que ara ha quedat abolit.

LA DATA

02.03.20
Últim ple presencial.
El ple ordinari del mes de març va ser l’últim que es va celebrar presencialment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia