Política

El Parlament valida ajornar l’increment de la taxa turística i que no s’hagi de fer la renda per tenir més d’un pagador

La cambra ha aprovat el decret llei amb els vots de JxCat, ERC, PSC-Units i CatECP i les abstencions de Cs, CUP-CC i PPC

El Parlament ha validat el decret llei 36/2020 que ajorna de nou l’increment de la taxa turística fins a l’1 de juny del 2021 i crea una deducció en l’IRPF per als contribuents amb rendes baixes que estiguin obligats a fer la declaració de renda pel fet de tenir més d’un pagador. Aquest pot ser el cas dels treballadors que aquest any hauran cobrat de la seva empresa i també de l’Estat per les prestacions per ERTO o atur.

El decret llei ha estat avalat amb els vots a favor de JxCat, ERC, PSC-Units i CatECP i amb les abstencions de Ciutadans, CUP-CC i PPC.

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha reivindicat que l’executiu fa el possible per ajudar els sectors afectats i ha reclamat al govern espanyol un “pla de rescat”. “És essencial que l’Estat desplegui mesures de xoc no només genèricament, com els ERTO amb problemes de gestió o l’ingrés mínim que no s’ha desplegat de manera satisfactòria, sinó ajudes directes als sectors. Si tinguéssim eines d’estat i poguéssim recaptar tots els impostos, ja ho hauríem fet”, ha assegurat.

Aragonès ha afirmat que el Govern és conscient que les decisions no són rebudes de bon grat per als sectors afectats, però ha defensat que des del punt de vista sanitari són necessàries i estan aportant resultats positius.

Pel que fa a la nova deducció en el tram autonòmic de l’IRPF, Aragonès ha assegurat que no és una mesura conjuntural sinó que es mantindrà perquè “és de justícia aprovar-la”. I ha encoratjat el govern de l’Estat a emprendre mesures en aquest sentit.

“Sabem que tota ajuda és poca perquè volem revertir la situació, però el govern de la Generalitat hi és i hi serà. No tenim els recursos d’un Estat, però assumirem totes les responsabilitats”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia