Política

El Govern aprova la creació d’un registre d’autònoms per agilitzar la prestació d’ajudes

La Generalitat espera tenir la primera línia de finançament per a aquest col·lectiu abans de final d’any

El Govern ha aprovat mitjançant un decret llei la creació d’un registre d’autònoms per gestionar amb més agilitat les ajudes a aquest col·lectiu perjudicat per l’impacte de la pandèmia de la covid-19 i simplificar-ne els tràmits. El registre s’activarà en els propers dies i es tractarà d’un procediment “excepcional” per quan hi hagi ajuts extraordinaris per situació d’emergència i el nombre de beneficiaris pugui ser molt elevat. En la roda de premsa posterior al Consell de Govern la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha insistit que l’objectiu és que el nou sistema sigui “àgil i fàcil” i espera que la primera línia d’ajuts estigui disponible abans de finals d’any.

Segons ha explicat la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó, el canal d’inscripció es canalitzarà a través del Departament de Treball, Afers Social i Família en el transcurs dels propers dies. A més, ha detallat que abans de publicar una convocatòria d’ajuts, s’incorporarà el tràmit d’inscripció prèvia i es podrà dimensionar “amb més garanties l’univers dels possibles beneficiaris i simplificació dels tràmits”.

El decret també inclou una bonificació del 100% de l’Impost sobre Transmissions Patrimonials i els Actes Jurídics Documentals entre l’1 de gener d’aquest any i el 31 de desembre del 2021 als establiments de restauració a all via pública i per a la venda ambulant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia