Política

Brega de Rufián i Borràs amb Sánchez d’àrbitre

El d’ERC ataca la via “platònica” i la de JxCat el rebat: “El peix al cove és fam demà”

El Congrés ha esdevingut un tatami on dirimir el xoc independentista, però ahir Gabriel Rufián (ERC) i Laura Borràs (JxCat) van inaugurar la modalitat d’esbatussar-se davant de Pedro Sánchez i per persona interposada en l’aperitiu madrileny de les eleccions del 14 de febrer. En un maratonià ple de dotze hores en què el president espanyol feia balanç de l’estat d’alarma, Rufián va reivindicar en favor de Pere Aragonès l’estabilitat i l’aprovació dels pressupostos estatals tot atacant JxCat pel seu “independentisme de dretes, platònic i narcisista” que fa que “Miquel Iceta acaroni un gat” davant la divisió.

El paper a Madrid és i serà un eix de la campanya del 14-F i ahir tothom va posar les cartes sobre la taula. “A [Ferran] Bel rogando, i amb el Twitter dando”, va ironitzar el portaveu d’ERC. Rufián airejava així la sospita que els consellers de JxCat s’han refugiat en els precs a l’actual portaveu del PDeCAT perquè negociés en nom d’ells esmenes als pressupostos estatals del 2021 davant un pretès enrocament de Borràs. I la portaveu de JxCat recollia el guant amb dards a Rufián directes a ell però també indirectes a la cara de Sánchez. “La recepta de sempre: anunciar una pluja de milions, pactar inversions sense cap intenció d’executar-les i negociar només amb qui s’avé a la tàctica del peix al cove, que per als catalans sempre s’acaba traduint com pa per avui i fam per demà”, va etzibar Borràs.

Donant per fet que vivia el seu últim ple al Congrés –“podria ser l’última intervenció”–, l’aspirant a la Generalitat va ser atacada per Sánchez en el pla de rescat hostaler. “Tenim un pla seriós, no farem com els seus a la Generalitat que van obrir ajudes per als primers 1.000 autònoms”, va dir el president espanyol. “M’ha atribuït una responsabilitat de govern a Catalunya que encara no tinc, espero poder tenir-la. Mentrestant digui-ho als seus socis d’investidura”, rebatia Borràs tot assenyalant a Sánchez l’adreça d’Aragonès. I si el president va retreure a JxCat que “s’assembla molt a la dreta espanyola” i “diu als catalans que prefereix el pressupost de Montoro”, Borràs va voler recordar-li que l’auxili del PSOE per vetar la investigació a la monarquia sempre ve del PP i Vox.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia