Política

El TC rebutja l’empara per a Puigdemont

Sosté que el grup de catalans “no està legitimat” per defensar el seu escó

El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat el recurs d’empara d’una trentena de catalans, encapçalats per l’escriptor Jaume Cabré, contra la decisió del Suprem de suspendre Carles Puigdemont com a diputat del Parlament. El ple del TC ha inadmès el recurs per unanimitat en considerar “falta de legitimació dels recurrents”, segons la resolució feta pública ahir, i com ja van fer amb una resolució semblant el febrer passat.

Cabré –com a ciutadà, amb d’altres, com ara els advocats Abel Pie, Josep Cruanyes i Magda Oranich– consideren que les interlocutòries del Suprem del 20 de febrer i 10 de juliol del 2019 de suspensió de les funcions de l’expresident de la Generalitat com a parlamentari a la cambra catalana, així com als altres cinc diputats de JxCat i ERC en aplicar-los l’article 384 bis de la Lecrim, vulneraven el seu dret com a ciutadans a la participació en els afers públics recollit a l’article 23.1 de la Constitució.

En la resolució, però, s’afirma que els demandants “no compleixen la legitimació exigible” perquè “no es troben en relació amb el dret fonamental que invoquen, ja que no són diputats, ni se’ls afecta la seva esfera jurídica”. El TC insisteix que el fet d’haver participat en les eleccions al Parlament del 21 de desembre del 2017 “no qualifica la posició jurídica dels recurrents enfront qualsevol català que sigui titular del dret de sufragi actiu i que estigués cridat a participar en el citat procés electoral”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia