Política

La justícia del Regne Unit rebutja extradir Julian Assange per motius de salut mental

El tribunal veu risc de suïcidi si el fundador de WikiLeaks és processat als EUA

Les autoritats nord-americanes el reclamen per presumpte espionatge i intrusió informàtica

El Tribunal Penal Central d’Anglaterra ha decidit aquest dilluns denegar la petició d’extradir Julian Assange als Estats Units d’Amèrica (EUA). Les autoritats nord-americanes acusen el fundador de WikiLeaks d’espionatge i intrusió informàtica.

La jutgessa ha justificat que l’extradició de l’activista australià, de 49 anys, seria perjudicial per a la seva salut mental.

En el dictamen que ha pronunciat aquest matí a la cort londinenca d’Old Bailey, la magistrada Vanessa Baraitser ha considerat “demostrat” que Assange presenta risc de suïcidi i podria llevar-se la vida si és processat als EUA, on probablement seria retingut en condicions de confinament.

La defensa d’Assange havia denunciat les “motivacions polítiques” del cas i el risc que no tingui un “judici just” als EUA.

Assange s’exposa als EUA a una pena màxima de 175 anys de presó per 17 delictes d’espionatge i un delicte per la publicació d’informació classificada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia