Política

El govern convocarà la taula de partits “en els propers dies” per analitzar les decisions del TSJC

Exteriors no preveu prendre mesures addicionals per als comicis del 14-F, si finalment les eleccions se celebren aquest dia

Solé justifica que el govern està “encotillat” per la legalitat vigent

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha assegurat aquest dimarts que “en els propers dies” convocarà la taula de partits per analitzar les decisions que ha pres i prendrà el TSJC després dels recursos presentats contra l’ajornament de les eleccions al Parlament, sobretot la d’haver deixat sense efecte de manera cautelar el decret de desconvocatòria del 14-F.

Segons Solé, que dirigeix el departament responsable de l’àrea electoral, “és voluntat del govern seguir emplaçant els partits a espais de diàleg i consens com aquesta taula”. “Un espai que es capaç d’assolir per consens un ajornament electoral, s’ha de posar en valor”, ha afegit.

És per això que ha avançat que tornarà a convocar en breu als partits, tot i que no ha sabut avançar si convocarà la taula en el seu format més tècnic o el més institucional.

Solé sí que ha volgut deixar clar que si finalment el TSJC determinés que les eleccions han de celebrar-se el 14 de febrer, “el govern ho té tot apunt” perquè així sigui.

Preguntat per les mesures que el seu departament pensa posar en marxa per solucionar els dèficits en els drets de participació, de salut o per garantir el vot que van dur a l’ajornament, si finalment els comicis són el 14-F, Solé s’ha limitat a dir que “ja s’havien pres totes les mesures que es podien prendre” i no es planteja ampliar-les.

“Estem encotillats per la legalitat vigent, i des del punt de vista organitzatiu del procés electoral estan totes les mesures preses”, ha dit. “Una altra cosa és que hi hagi mesures des del punt de vista de la preservació de la salut”, ha concedit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia