Política

Izquierda en Positivo afirma que Cánovas no volia oferir cap data alternativa al Govern per a les eleccions

La formació reitera que està disposada a retirar les mesures cautelars si s’arriba a un acord amb l’executiu

Izquierda en Positivo ha afirmat en un comunicat que la fins ara candidata de la formació a les eleccions al Parlament, Cèlia Cánovas, ha renunciat a la posició perquè no volia oferir cap data alternativa al Govern per als comicis. Cánovas, lletrada de professió, va interposar en nom del partit un recurs contra el decret d’ajornament electoral, però dies després el partit va oferir la possibilitat de retirar-lo si es consensuava una alternativa, que incloïa una nova data per a les votacions. Izquierda en Positivo afirma que Cánovas no hi estava d’acord perquè optava per celebrar els comicis el 14-F, i que aquesta és la discrepància que l’ha dut a renunciar a encapçalar la llista.

El partit ha reiterat la disposició a buscar i consensuar les mesures que calgui per “assegurar la salut i els drets polítics de la ciutadania”, fins i tot si aquestes mesures “inclouen establir una altra data” per a les votacions.

En tot cas, la formació continua preparant la campanya i compta ara, com a candidat amb Julio Villacorta, fundador del PSC que des del 1986 va mantenir “una discrepància interna ferma amb la direcció del partit sobre la seva política lingüística i cultural”.

Membre del Consell Nacional fins al 2001, va aspirar a ser candidat a les primàries davant de Pasqual Maragall i va rebutjar que el PSC es presentés com a partit “exclusivament catalanista”, segons la nota que ha fet pública la formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia