Política

REGNE UNIT

Johnson viatja a Escòcia en plena pandèmia per defensar la unió

En ple auge de l’independentisme escocès a les enquestes i ignorant les restriccions per la Covid-19, Boris Johnson es va desplaçar ahir a Escòcia per donar suport a la unió de les quatre nacions del Regne Unit. El primer ministre britànic va visitar uns laboratoris de l’hospital de la Universitat de Glasgow on es processen tests de Covid-19.

Amb la visita a aquesta ciutat escocesa, la més favorable a la independència, el líder tory va voler destacar el “gran benefici de la cooperació” entre tot el Regne Unit en la lluita contra el coronavirus, segons van explicar fonts oficials britàniques. Johnson va recordar que les regions s’han unit per aportar gairebé 8.000 milions d’euros al govern escocès “per ajudar els serveis públics, mentre es protegeixen els llocs de treball de més de 930.000 ciutadans” de la regió. “Tenim un programa de vacunació desenvolupat en un laboratori d’Oxford administrat a tot el Regne Unit per les nostres forces armades que està ajudant a establir 80 nous centres de vacunació a tot Escòcia”, va declarar. La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, va retreure a Johnson que hagués viatjat a Escòcia en plenes restriccions sanitàries i va recordar que ella mateixa ha evitat viatjar per respecte a les normes.

La visita del dirigent conservador arriba després que una recent enquesta al Sunday Times revelés un avenç dels secessionistes sobre els unionistes (49%-44%), amb un 7% que no es pronuncien. Sturgeon vol convocar un segon referèndum d’independència un cop superada la pandèmia si obté una àmplia majoria als comicis escocesos del maig. El cap de l’oposició britànica, el laborista Keir Starmer, va donar suport a Johnson en el viatge d’ahir a Escòcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia